Årsstämma 2021

Välkomna till årsstämma 2021

Datum: 20:e maj 2021

Kl: 18:00 

Plats: Utomhus på bakgården mellan Terrängvägen 51 - 53 (Vid regn ses vi vid port 63). 

Tag gärna med filt eller stol att sitta på. 

Vi bjuder på bullar från Söderbergs bageri och dricka.

Motioner

Motion 1 - Insamling av komposterbart hushållsavfall (matavfall)

Insamling av komposterbara hushållsavfall sker i egna sopkärl utomhus (bruna tunnor) och  innebär minimala kostnader. Stockholm vatten och avfall tillhandahåller sopkärl och påsar. Sopmängden i den vanliga sophantering minskar ofta rejält vilken kan minska taxan för sophämtning, beroende på hur vårt avtal där ser ut. Matavfall är en resurs som bör tas till vara med tanke på att vi som förening kan få en lägre sophämtningsavgift även att vi blir klimatsmartare.

 

Motion 2 - Att föreningen sätter upp skyltar med gatunummer och information om att vi är bostadsrättsförening samt förbud om att rasta hundar på våra gårdar.

Det blir lättare för räddningstjänst, gäster och varubud att hitta. Förhoppningsvis slipper vi också att det kommer andra än föreningens boende och slänger sopor hos oss.

 

Motion 3 - Ta bort torkrum 2 (tvättstuga 47-49) och ersätt med torskskåp

Inför årsstämman vill jag lämna ett förslag angående tvättstugan i port 47-51. I dagsläget finns två torkrum, varav det ena (torkrum 2) är väldigt stort och ineffektivt. Jag bor i lägenheten ovanpå och störs av påtagligt buller från detta torkrum. Jag föreslår att detta torkrum avvecklas och omvandlas till något annat som kan vara till nytta för föreningens medlemmar (cykelrum, hobbyrum eller dylikt) samt att tvättstugan istället kompletteras med ett torkskåp för effektiv torkning av tvätt. I alla andra föreningar jag bott i innan har det funnits torkskåp. Min erfarenhet är att ett torkrum då används mer sällan och oftast som komplement till torkskåpet. Ett torkskåp sparar tid för oss som tvättar och drar mindre energi. 

Välkomna!

/ Styrelsen